torsdag 5. februar 2015

Tips til tigerforeldrene

1. Skadeforebygging
På treningssamlingen i Rindal hadde fysioterapeut Berit en treningsstasjon med jentene der de jobbet på balansepute/-brett. Dette er flott skadeforebyggende trening for knær og ankler. Dette er steder på kroppen håndballspillere er spesielt utsatt for. Vi anbefaler derfor at alle kjøper seg en balansepute som de kan bruke når de pusser tennene og ellers når de har litt tid til overs. Disse kan kjøpes i sportbutikk eller faktisk på Biltema (kr 99,- / 299,-).

2. Spillersamtaler
Vi har startet med spillersamtaler og på de to siste treningene har vi gjennomført 6-7 samtaler. Der har jentene fått komme med tilbakemeldinger på hva de trives med og hva de kunne tenke seg å endre på. I tillegg har de fått tilbakemeldinger på sine sterke sider som håndballspiller og vi har snakket om hva de kan jobbe litt med. Spør jentene om hva vi har snakket om og hjelp dem å huske på sine fokusområder fremover.

3. Positive tilbakemeldinger
For at jentene skal føle mestring, er vi opptatte av å gi de positiv feedback på det de faktisk gjør bra på håndballbanen. Selv om vi taper en kamp med ganske mange mål, er det alltid noe jentene gjør bra. Det er dette vi ønsker å ha hovedfokus på etter kampene. Vi trenger derfor hjelp av dere foreldrene. Gi de ros etter hver kamp, men ikke generell ros. Ros dem for noe de faktisk gjorde bra under kampen. Snakk gjerne med dem på forhånd og gi tips til hva de kan sette seg som mål for den konkrete kampen.

4. Tennisballer
Som dere sikkert har fått med dere, så fikk jentene på onsdag tigerpremie etter 20 tigerstempel så langt - en tennisball. Den vil vi at jentene skal ha med seg over alt og bruke flittig. De lærte noen øvelser på onsdag, men vi skal gjenta de på flere treninger. De må derfor ha med seg ballene på trening. En av de enkleste øvelsene er å klemme på ballen for å trene opp styrken i klypa. Det er mange jenter som har små hender og da er det ekstra viktig å trene opp klypa. Hjelp dem og minn dem på å ta frem tennisballen med jevne mellomrom.

Husk 2 kamper i helga.

Takk for at dere er tigerforeldre!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar